Forul european de handbal (EHF) a remis, luni, o declaraţie oficială privind interdicţia de disputare a mai multor partide programate în această săptămână ale echipelor naţionale sau de club provenind din Rusia şi Belarus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit EHF, este vorba despre partide programate în Liga Campionilor şi European League, la masculin, respectiv în calificările feminine pentru Campionatul European din acest an.

Forul continental mai precizează că şi meciurile care implică echipele din Ucraina au fost suspendate, însă din motive care ţin de situaţia dificilă din ţară şi organizatorice.

EHF condamnă conflictul armat declanşat de Rusia, pe care o numeşte invazie, şi afirmă că ”toate părţile implicate activ în suportul unor astfel de acte de violenţă vor suporta consecinţele” dictate de forul continental.

De asemenea, luni seară EHF se va reuni în şedinţa de urgenţă a Comitetului Executiv pentru o nouă evaluare a situaţiei, urmând a se baza şi pe strânsa colaborare cu federaţia internaţională de profil şi CIO.

În discuţie vor fi şi meciurile programate ale naţionalelor Rusiei şi Belarus în preliminariile CM2023 masculin şi CE2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.