Ministrul Sporturilor din Egipt, Ashraf Sobhi, a declarat că ţara sa este gata să organizeze Cupa Africii pe Naţiuni, după ce Confederaţia Africană de Fotbal a retras dreptul Camerunului de a găzdui turneul final, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Egiptul este capabil de a organiza competiţia şi vom fi mândri să o facem. Poporul egiptean este întodeauna pregătit pentru astfel de lucruri, avem structuri de cel mai înalt nivel şi am organizat deja alte competiţii", a declarat Sobhi, la postul ON Sport.

Egiptul a mai organziat de patru ori Cupa Africii pe Naţiuni, ultima dată în 2006. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reprezentanţii Marocului, o altă ţară despre care s-a spus că ar putea găzdui turneul final, au anunţat că nu intenţionează să candideze pentru această competiţie.

Gazda CAN va fi anunţată la 9 ianuarie. Confederaţia Africană de Fotbal a precizat că pot fi depuse candidaturi până la 25 decembrie. CAF a menţionat că a primit deja două-trei scrisori de intenţie, dintre care una din partea Africii de Sud.

La 30 noiembrie, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) i-a retras Camerunului dreptul de a organiza Cupa Africii pe Naţiuni, cu mai puţin de şapte luni rămase până la startul competiţiei, din cauza întârzierilor înregistrate în pregătirea turneului final.

Într-un comunicat, CAF a precizat că nu au fost îndeplinite de Camerun mai multe condiţii, iar forul nu doreşte să expună CAN niciunei probleme care ar putea afecta succesul celei mai prestigioase competiţii africane.

A XXXII-a ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie care se desfăşoară o dată la doi ani, este programată între 15 iunie şi 13 iulie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.