Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri dimineaţă, că David Popovici a reuşit o performanţă ieşită din comun şi a subliniat că sportul românesc trebuie privit cu seriozitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o performanţă ieşită din comun, având în vedere cu ce sportivi concurăm. Trebuie să privim cu seriozitate sportul românesc. Având în vedere comparaţia cu celelalte ţări, România cheltuie mult pe cap de sportiv, dar avem probleme în zona rurală. Trebuie să vedem cum rezolvăm acest lucru. Probabil, din 2000 încoace, a fost lipsa unei strategii în sport, vrem să corectăm aceste cauze, să avem o strategie unitară. Statul cheltuie pe sport, dar pe infrastructura sportivă, vrem să schimbăm paradigma", a spus ministrul la Digi24.

David Popovici, campion mondial la 200 metri liber, va evolua în această seară, la 100 metri liber, proba "regină" a nataţiei, unde s-a calificat cu cel mai bun timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.