UAE Emirates, echipa care l-a dat pe câştigătorul Turului Fraţei, slovenul Tadej Pogacar, a primit cel mai mare premiu în bani din partea organizatorilor Marii Bucle, 623.930 de euro, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare parte a premiului, 500.000 de euro, îi revine tricoului galben din Slovenia.

Jumbo-Visma, echipa altui sloven, Primoz Roglici, clasat al doilea, a primit 359.460 de euro (200.000 îi revin lui Roglici), iar Trek-Segafredo, formaţia britanicului Richie Porte, locul al treilea, a încasat 165.150 de euro (100.000 pentru ocupantul ultimei trepte a podiumului).

Cei mai puţin bani i-a primit echipa Arkea-Samsic, 15.800 de euro.

Ineos, favorită înaintea acesti ediţii a Turului Franţei, cu ecuadorianul Richard Carapaz cel mai bine clasat, pe poziţia 13, a ocupat locul 9 din 22 de echipe, cu 74.900 de euro.

Premiile totale ale ediţiei 2020 a Turului Franţei au fost de peste două milioane de euro.

Slovenul Tadej Pogacar (Emirates) a câştigat, duminică, pentru prima dată Turul Franţei. În vârstă de 21 de ani, Pogacar este cel mai tânăr câştigător al trofeului de după 1904.

Pogacar a obţinut trei victorii de etapă la ediţia din acest an.

Slovenul în vârstă de 21 de ani ocupă locul doi în topul celor mai tineri câştigători ai Turului Franţei, după Henri Cornet, care şi-a adjudecat trofeul în 1904, la vârsta de 20 de ani. În plus, Pogacar este primul sloven care câştigă Turul Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.