Echipa naţională de fotbal a SUA şi-a anulat, din motive de securitate, un stagiu de pregătire în Qatar după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naţionala SUA avea programat un stagiu de pregătire la Doha între 5 şi 25 ianuarie, înainte de a întâlni, într-un amical, reprezentativa din Costa Rica, la 1 februarie, la Carson, California. 

"Lucrăm cu federaţia de fotbal din Qatar pentru a găsi o oportunitate în viitorul apropiat ca echipa noastră să experimenteze facilităţile de clasă mondială şi ospitalitatea locale", a precizat forul american, într-un comunicat.

Qatarul va găzdui Cupa Mondială din 2020.

Generalul Qasem Soleimani, un important comandant militar iranian, a fost ucis, vineri, la Bagdad, ”într-o acţiune defensivă decisivă menită să protejeze personalul american din străinătate” şi să descurajeze viitoare atacuri, potrivit Pentagonului.

Soleimani, comandantul Gărzilor Revoluţionare Islamice, a fost ucis de rachete care au lovit maşina în care se afla, în apropiere Aeroportului Internaţional Bagdad.

Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul doi în Hachd al-Chaabi, o coaliţie paramilitară majoritar pro-iraniană, integrată în statul irakian, a murit de asemenea în acest bombardament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.