Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a declarat că şi-a îndeplinit obiectivul al Viena, în ciuda faptului că a suferit cea mai umilitoare înfrângere din carieră, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici a fost eliminat, vineri, de italianul Lorenzo Sonego, numărul 42 mondial, prezent pe tabloul principal ca lucky loser, în sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Viena, cu premii totale de 1,4 milioane de euro. Sonego s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi opt minute.

"Este adevărat că asigurarea locului 1 mondial (n.r. - la final de an), în urmă cu două zile (n.r. - după victoria lui împotriva lui Borna Ciorici, în turul al doilea), a avut un efect asupra mea astăzi. Am realizat ceea ce aveam nevoie venind aici, să-mi asigur acest loc. Şi merg mai departe cu rezultatul astăzi, fără probleme. Mă simt bine şi aştept cu nerăbdare să termin anul în forţă la Londra (la Turneul Campionilor, 15-22 noiembrie). El pur şi simplu m-a suflat de pe teren, asta-i tot. A fost mai bun în fiecare segment al jocului. A fost un meci destul de prost din partea mea, dar uimitor din partea lui. Cu siguranţă a meritat acest rezultat", a declarat sârbul, care a pierdut prima dată în carieră în faţa unui jucător lucky loser.

Doar cu Marat Safin, în 2005, în turul I al Australian Open, a mai câştigat Djokovici doar trei ghemuri într-o partidă (scor 6-0, 6-1, 6-2).

În urma calificării în sferturi, Novak Djokovici şi-a asigurat într-o mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră. Numai spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-ar mai putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţia să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie), o solicitare foarte puţin probabilă, şi să câştige toate meciurile rămase de jucat.

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.