Novak Djokovici a declarat, duminică, diupă ce a câştigat Australian Open, că este încredibil faptul că a reuşit să câştige trei din ultimele patru grand slam-uri, după ce a suferit o intervenţie chirugicală la mâna dreaptă, în urmă cu un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încerc să privesc la călătoria mea din ultimele 12 luni. Ca Rafa, am fost operat exact în urmă cu 12 luni şi să stau acum aici, în faţa voastră, azi, şi să reuşesc să câştig acest trofeu, trei din ultimele patru, este extraordinar. Sunt fără cuvinte", a declarat Djokovici, pe teren, după finala de duminică, potrivit Reuters.

La rândul său, Nadal a recunsocut că Novak Djkovici a fost jucătorul mult mai bun în finală.

"Au fost două săptămâni emoţionante. Chiar dacă în această seară nu am fost la nivelul meu cel mai bun, am avut pe cineva în faţa mea care a jucat mult mai bine. Voi continua să lupt din greu, să muncesc din greu şi să fiu un jucător mai bun de fiecare dată, pentru lucrurile bune din viaţă", a spus Nadal.

Tenismenul sârb Novak Djokovici, locul I ATP, a câştigat a şaptea oară Australian Open, după ce l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP.

Finala desfăşurată duminică a durat două ore şi patru minute. Djokovici a câştigat al XXVIII-lea meci din cele 53 jucate cu Nadal.

Sârbul a ajuns la 15 turnee de grand slam câştigate, dintre care trei la rând. El s-a mai impus la Melbourne în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 şi 2016 şi a devenit cel mai titrat tenismen din istorie la acest grand slam, depăşindu-i pe Roger Federer, care a câştigat de şase ori, ultima dată anul trecut, şi pe Roy Emerson, tot cu şase trofee.

Nadal rămâne cu un o victorie la AusOpen, în 2009, şi cu patru finale pierdute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.