Masao Kagawa, directorul tehnic al Federaţiei Japoneze de Karate a demisionat după acuzaţii privind rănirea la antrenament a unei campioane mondiale din 2016, Ayumi Uekusa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva de 28 de ani, care urmează să participe şi la JO de la Tokyo, la versiunea 61 kg kumite, susţine că antrenorul său a lovit-o la faţă cu o sabie de bambus, iar la antrenamente ţipa frecvent la ea, în special în legătură cu viaţa personală.

Uekasa a explicat că din cauza acestor metode a ajuns să aibă un nivel de stres foarte mare, lucru ce i-a afectat încrederea în ea.

Kagawa a recunoscut că a folosit o sabie din bambus pentru a o obliga pe sportivă să pareze loviturile. El susţine că niciodată nu a dorit să o accidenteze, dar a recunoscut "ruptura de încredere" cu sportiva..

"Pentru a încheia rapid cazul, am decis să demisionez", a spus Kagawa.

"Să-l văd pe instructorul meu fiind atât de dur m-a făcut să plâng în drumul spre dojo. Antrenamentul devenise un mediu sufocant şi stresant, aşa că erau momente în care pur şi simplu stăteam acasă", a scris Uekasa pe blog.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.