Cele douăsprezece ţări-gazdă ale turneului final al Campionatului European de Fotbal şi-au prezentat Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) planurile pentru modul de admitere a spectatorilor pe arene şi gradul de ocupare a stadioanelor la meciurile din vara viitoare (11 iunie-11 iulie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martin Kallen, directorul turneului din cadrul UEFA, a declarat, marţi, canalului de televiziune danez TV3 Sport, că diferenţele dintre oraşe sunt foarte mari.

"Am stabilit termenul limită pentru 7 aprilie, deci este bine că toată lumea şi-a trimis deja proiectul. Pot spune că există diferenţe mari de la oraş la oraş în ceea ce priveşte ocuparea capacităţii stadionului", a spus el.

Iniţial, UEFA s-a bazat pe patru scenarii, de la jocuri pe stadioane goale la meciuri cu tribune complete. Cu toate acestea, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a făcut recent rumoare când a spus că doar oraşele care permit accesul spectatorilor pe stadioanele lor ar fi în continuare eligibile pentru a găzdui Campionatul European.

Potrivit agenţiei germane de ştiri dpa, ţările gazdă au termen până la 28 aprilie să îşi actualizeze planurile în cazul în care reglementările Covid-19 dintr-o ţară o justifică.

Bucureştiul a anunţat că va fi pregătit să primească 13.000 de spectatori, la fiecare dintre cele trei meciuri din Grupa C şi la partida din optimi pe care le va găzdui pe Arena Naţională, reprezentând 25 la sută din capacitatea celui mai mare stadion din România.

Autorităţile ruse au precizat că Gazprom Arena va primi spectatori până la 50 al sută din capacitatea stadionului din Sankt Petersburg, care este de 68.000 de locuri.

Problema cea mai mare este în Germania, unde vor avea loc meciuri pe Allianz Arena din Munchen.

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a lansat, marţi, un apel urgent către autorităţile din München pentru a prezenta un scenariu care să permită accesul publicului pe stadion, înainte de termenul limită, de miercuri, stabilit de UEFA pentru oraşele-gazdă.

"Fac apel la autorităţile responsabile pentru oraşul München şi la guvernul regional al Bavariei să depună toate eforturile pentru a prezenta un scenariu solid care să permită primirea cel puţin parţială a publicului la meciurile de la München", a declarat vicepreşedintele DFB, Rainer Koch, agenţiei sportive SID, o filială a AFP.

"În alte ţări, nu numai ritmul vaccinărilor este mai rapid, dar şi dezvoltarea şi implementarea scenariilor pentru găzduirea spectatorilor este mult mai avansată”, a adăugat Koch.

Cele douăsprezece oraşe-gazdă ale Euro-2020 sunt Roma, Baku, Copenhaga, Sankt Petersburg, Amsterdam, Bucureşti, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.