FC Dinamo a anunţat, miercuri, că noul antrenor al echipei bucureştene este italianul Dario Bonetti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aveam un acord verbal, de astăzi putem anunţa oficial că am semnat cu Dario Bonetti un contract pentru sezonul competiţional 2021-2022, cu drept de prelungire pentru încă un an. Mă bucur că a acceptat să preia echipa în acest moment de reorganizare a clubului. Dario Bonetti este un antrenor foarte iubit de suporteri, cunoaşte spiritul acestui club şi sunt încrezător că va avea din nou rezultate importante la Dinamo", a declarat directorul executiv al clubului, Iuliu Mureşan.

41 de meciuri a adunat Dario Bonetti pe banca dinamoviştilor, în precedentele două mandate, în toate competiţiile (Liga 1, Cupa României şi Europa League): 10 în perioada iunie-octombrie 2009 şi 31 în anul 2012, între lunile aprilie şi noiembrie. 2 trofee a câştigat Dinamo Bucureşti cu Dario Bonetti la conducerea tehnică a echipei, Cupa României şi Supercupa României, ambele în 2012.

2009 este anul în care Dinamo, pregătită de Dario Bonetti, a reuşit "Minunea de la Liberec" şi s-a calificat în grupele Ligii Europa, aceasta fiind şi ultima performanţă notabilă în cupele europene.

Dario Bonetti a jucat pentru Brescia, Sampdoria, AS Roma, AC Milan, Verona, Juventus şi Spal, având o carieră impresionantă în fotbalul italian. Cu Juventus a câştigat Cupa UEFA în 1990. Sestreze, Dundee FC, Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, prima reprezentativă a Zambiei, ASA Tg. Mureş şi Dinamo Bucureşti sunt echipele pregătite de Dario Bonetti în cariera de antrenor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.