Noul antrenor al CSA Steaua, Daniel Opriţa, a fost prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, în care a afirmat că îi asigură pe suporterii Stelei că va face tot ce depinde de el să ducă echipa acolo unde îi este locul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt bucuros că am ajuns din nou în crutea Stelei, clubul unde am cunoscut cele mai mari performanţe şi cele mai frumoase. Vin cu încredere, cu dorinţa de a realiza lucruri frumoase, de a aduce echipa acolo unde îi este locul, în prima ligă şi să câştige din nou campionate. Vreau să fac o echipă competitivă, de jucători cu caracter, pe unuii îi cunosc, am lucrat cu ei, pe alţi îi ştiu de la echipele cu care am jucat, i-am urmărit, i-am avut adversari. Sunt sigur că vom face o echipă bună care să nu aibă nicio problemă în a promova. Eu nu pot să risc să nu promoveze echipa în acest sezon. Orice se poate întâmpla în fotbal, dar vreau să-i asigur pe suporterii Stelei că voi face tot ce depinde de mine să duc echipa acolo unde îi e locul. Am renunţat la câţiva jucători, în această săptămână o să mă decid să fac în mare lotul cu care vorm ataca acest sezon. Mai pot să plece jucători, mai pot veni. Dar nu vreau să aduc mulţi jucători, vreau să aduc jucători despre care eu cred că avem nevoie. Am rezolvat-o în mare cu jucătorii de calitate, cu experienţă, pe care am vrut eu să-i aduc. Liviu Băjenaru, Marin Neagu de la FC Baloteşti, Elek de la Snagov, Rareş Enceanu, Morariu, pe Dănălache îl aşteptăm să avem o discuţie, aceşptia sunt jucătorii pe care i-am adus pentru început. Nucleul trebuie să-l formăm acum, nu vreau în Liga a treia să schimbăm echipa, vreau să rămână majoritatea jucătorilor din acest sezon şi doar să aducem jucători care să aducă un plus", a declarat Opriţa. 

Fostul fundaş Iulian Miu va fi antrenor secund şi a afirmat că îşi doreşte să iasă la pensie de la Steaua şi să câştige trofee.

Revin acasă după 16 ani, am plecat în 2003, în ianuarie, sunt bucuros să fiu iar în curtea Stelei, am câştigat cu echipa asta şapte trofee, am jucat aproape şapte ani, ca antrenor cred că vreau să rămân vreo zece sau mai mult, să ies la pensie de la Steaua. Trebuie să promovăm anul acesta, este primul pas, apoi să promovăm în Liga a II-a şi uşor, uşor în Liga I. Vreau să rămân aici şi să câştig trofee cu Steaua. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat în ultimele două sezoane, îmi pare rău de Marius Lăcătuş, îl ştiu foarte bine, am jucat câţiva ani cu el, îl aşteptăm să fie alături de noi şi o să-l sun zilele viitoare să-l întreb exact cum mai sunt jucătorii. Avem nevoie de toţi foştii jucători care au jucat la Steaua şi în special de o emblemă ca Marius Lăcătuş. Avem condiţii excepţionale, aş vrea să văd cât mai repede stadionul acesta în picioare şi să jucăm la anul pe el în Liga a III-a. Este o provocare, abia m-am apucat de antrenorat şi nu vreau să trecem prin momente grele. Nici nu vreau să mă gândesc că nu promovăm.

Comandantul CSA Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu, mai speră ca echipa de fotbal a grupării militare să joace în Liga a III-a, în sezonul viitor, chiar dacă a ratat promovarea.

"Din lotul de 24 de jucători pe care l-am avut în sezonul trecut mai avem doar opt jucători sub contract. Stafful tehnic vrea să-i vadă pe toţi, astfel încât să poată să facă o selecţie corespunzătoare pentru cei care vor rămâne. Au venit şi jucători noi şi vor mai veni şi o să luăm în considerare toate solicitările din partea staff-ului tehnic. Am făcut acel demers la FRF pentru a încerca să găsim un loc la Liga a III-a pe principiul Ligii elitelor. Astăzi este e perioada de închidere a tuturor analizelor care se fac la FRF şi probabil începând de azi vom şti dacă vom merge cu un lot de Liga a IV-a sau dacă formăm un lot pentru Liga a III-a. De aceea am întârziat cu constituirea lotului de jucători. Aşteptăm răspuns la solicitarea pe care am făcut-o. Bugetul va fi la fel ca anul trecut. Dacă va fi nevoie, vom face demersurile necesare către ordonatorul principal de credite ca să ne suplimenteze sumele alocate de la buget", a spus el.

Mocanu a explicat că a fost refuzat de foste glorii ale Stelei pentru ocuparea funcţiei de antrenor principal.

"Pe Gabi Balint l-am sunat prima dată când am trecut la selecţionarea sau alegerea unui nou staff tehnic, ne-a refuzat cu eleganţă, din cauza problemelor pe care le are la Bistriţa nu a putut să se angajeze într-un asemenea proiect. Am vorbit cu Victor Piţurcă, dânsul a solicitat nişte garanţii din partea clubului. Proiectul pe care îl propunea ar fi fost de mare amploare şi de aceea solicita câteva garanţii legate de existenţa resurselor finaciare, de acceptul ordonatorului principal de credite vizavi de amplituidena proiectului pe care îl propunea. Eu am prezentat aceste probleme, dar din cauza problemelor de natură bugetară nu ne-am putut angaja cu aceste garanţii. Despre Basarab Panduru, am înţeles că are un contract cu unul dintre posturile de televiziune şi a declinat oferta. Ogăraru este în contact direct cu noi, va veni să discutăm de proiect de anul viitor, când se va deschide stadionul pentru primul meci pe care îl vom avea în legătură cu proiectul pe care îl are vizavi de Mihăiţă Neşu, în beneficiul lui. Suntem foarte apropiaţi de ideea de a avea o colaborare de lungă durată cu Ogăraru. În momentul în care a fost întrebat, el a spus că îşi respectă angajamentul pe care îl are la academia Hagi şi aşa s-au finalizat discuţiile. Suntem în contact destul de frecvent cu domnul Iordănescu, dânsul ne sprijină cu sfaturi, cu informaţii, nu avem o propunere de colaborare cu dumnealui pentru perioada următoare", a spus Mocanu.

Preşedintele CSA Steaua a afirmat că în Complexul Sportiv Ghencea va fi modernizat terenul numărul 5, pe care va juca echipa.

"Avem deja ridicat pe SEAP, lucrările pentru ridicarea tribunei oficiale, la terenul 5. Va fi o tribună cu 228 de locuri pe scaune, încă vreo mie de locuri în picioare pentru suporteri, ca să se poată manifesta ca atare. Tribuna oficială va fi acoperită. Avem în curs de realizare o toaletă publică, ca să poată să răspundă nevoilor celor care vin la meciuri, un punct de desfacere produse alimentare. Vom schimba suprafaţa terenului sintetic, acolo încercăm să punem şi nocturnă. Suntem în curs de îmbunătăţire a condiţiilor pe terenul numărul 6, în faţa porţii dinspre noi s-a degradat suprafaţa. Pe data de 6 august vom avea deschiderea la ofertele pe care le vom primi. Din momentul acela, până la jumătatea lunii septembrie sperăm să fie gata. Se poate juca cu şantierul. Pe stadionul mare, cred că vom juca după ce se dispută meciurile de la Campioantul European. Există în discuţie meciul de deschidere, pe care îl discutăm şi cu George Ogăraru, cu stafful tehnic, cu legendele Stelei. Încercăm să facem un meci de deschidere care să aducă cât mai mulţi spectatori la stadion, să rămânem cu momente de neuitat", a adăugat Mocanu. 

Ştefan Nofitovici, fost tehnician la CS Baloteşti, va fi de asemena antrenor secund la CSA Steaua, iar Horia Iancu va fi căpitanul echipei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.