Pilotul german Daniel Abt a declarat că a fost dat afară din echipa Audi după ce a trişat la o cursă virtuală, informează lequipe.fr. Iniţial, Audi a anunţat că pilotul a fost suspendat pentru greşeala comisă, însă Abt a precizat că nu este vorba de o suspendare temporară, ci de o concediere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Audi m-a informat astăzi, în timpul unei conversaţii, că urmează să ne despărţim. Nu vom mai concura împreună în cursele de Formula E, colaborarea noastră s-a încheiat. Mă doare, nu am simţit niciodată aşa ceva în viaţa mea", a spus pilotul.

Germanul de 27 de ani concura pentru Audi în Formula E din 2014, de la prima ediţie a seriei automobilistice de monoposturi electrice, fiind unul dintre puţinii piloţi rămaşi pe grilă de la startul acestui campionat.

Competiţia reală a fost întreruptă de pandemia de coronavirus, astfel că el s-a înscris în Formula Race at Home, serie de curse virtuale care se desfăşoară în această perioadă, în care piloţi de pe circuite se întrec cu jucători profesionişti de esports, pentru a menţine interesul asupra automobilismului. 

La Berlin E-Prix, etapa a V-a a competiţiei online, care a avut loc sâmbătă, Abt l-a pus să concurese în locul lui pe Lorenz Hoerzing.

Suspiciunile au apărut după ce Abt a terminat calificările pe locul al doilea şi cursa pe locul al treilea, performanţe mult mai bune faţă de cele anterioare ale sale. Administratorii jocului au confirmat aranjamentul după ce au analizat IP-urile concurenţilor şi, în cele din urmă, Abt a recunoscut manevra făcută.

Daniel Abt a fost descalificat şi amendat cu suma de 10.000 de euro, bani care vor fi donaţi unor instituţii caritabile.

Sportivul se apără susţinând că nu a trişat pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele la o competiţie fără importanţă, ci pentru distracţie.

"În timpul unui stream Twitch pentru a mă pregăti pentru Race at Home Challenge, am discutat cu mai mulţi <simracers>. Şi am avut ideea că unul dintre ei mă va înlocui în timpul unei curse, pentru a le arăta celorlalţi piloţi de ce e capabil, astfel încât să profite de posibilitatea de a concura împotriva lor. Am vrut doar să facem o poveste distractivă şi amuzantă, pe care să o spunem fanilor. Nu mi-am propus niciodată să las un alt pilot să concureze în locul meu pentru un rezultat mai bun. Aceste puncte, aceste rezultate nu înseamnă nimic pentru mine, acesta nu este un eveniment profesionist. Nu primesc bani pentru aceste curse, iar jucătorul care m-a înlocuit nu a primit nimic de la mine. El a considerat această idee simpatică. Aşa a fost. Ştiam că este posibil să ni se verifice adresele noastre IP, nu le-am ascuns folosind un VPN. Nu am vrut să nu fim descoperiţi", a explicat Abt.

Deşi germanul şi-a cerut scuze, echipa lui, Audi, a decis să-l suspende pentru că a trişat.

"Daniel Abt nu şi-a pilotat maşina singur în calificări, nici în cursa pentru cea de-a cincea etapă a Race at Home Challenge, din 23 mai, dar a lăsat un <simracer> profesionist să o facă. El s-a scuzat a doua zi şi a acceptat descalificarea. Integritatea, transparenţa şi respectarea constantă a regulilor sunt priorităţi pentru Audi. Acestea se aplică tuturor activităţilor în care marca este implicată, fără excepţie. Din acest motiv, Audi Sport a decis să-l suspende pe Daniel Abt cu efect imediat", a precizat Audi, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.