Echipa de baschet masculin CSU Sibiu s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, de pe prima poziţie a grupei D, la turneul de la Istanbul, iar CSM Oradea a încheiat pe locul 3, cu şanse la calificare după încheierea meciurilor din toate grupele. Patru echipe de pe locul 3 vor ajunge în optimi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSU Sibiu a învins, vineri, chiar pe CSM Oradea, cu 78-70, şi a încheiat pe primul loc, cu 5 puncte. Al doilea meci al zilei a adus o surpriză, bulgarii de la Balkan Botevgrad trecând de favorita grupei, gazda turneului, Beşiktaş, cu 74-71, astfel că formaţia turcă a încheiat pe locul 4.

În optimi şi-au asigurat calificarea CSU Sibiu şi Balkan, ambele cu câte 5 puncte, urmate în clasament de CSM Oradea şi Beşiktaş, cu câte 4. CSM Oradea mai are şansa calificării, dacă în urma rezultatelor din toate grupele se va număra printre cele mai bune patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament.

Anterior, CSU Sibiu a obţinut rezultatele 88-75 cu Balkan şi 81-90 cu Beşiktaş, iar CSM Oradea, 91-83 cu Beşiktaş şi 55-58 cu Balkan.

Din fiecare grupă, primele două clasate se califică în optimi. Lor li se vor alătura şi patru echipe clasate pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament în privinţa rezultatelor cu formaţiile de pe locurile 1-2.

În două grupe din cele şase aflate la start nu a participat, din cauza cazurilor de Covid-19, câte o echipă, adică London Lions în grupa E şi BC Borisfen în grupa F, astfel că acestea au pierdut meciurile prin neprezentare.

În faza următoare a competiţiei, programată tot în sistem ”bulă epidemiologică”, se vor disputa optimile de finală şi sferturile, între 21-26 martie, iar Turneul Final Four va avea loc între 21-26 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.