Poliţia croată a arestat nouă suporteri căutaţi de Grecia în cadrul anchetei privind violenţele care au izbucnit înaintea unui meci din Liga Campionilor, în august, în apropiere de Atena, soldate cu un mort, a anunţat sâmbătă presa locală, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La rândul său, poliţia a anunţat că acţionează în baza a zece mandate europene de arestare emise de Grecia, "în legătură cu violenţele comise de suporteri (de fotbal) în august", a anunţat Ministerul croat al Justiţiei într-un comunicat.

Nouă dintre cei zece suporteri căutaţi au fost arestaţi la Zagreb, potrivit televiziunii publice HRT. Cinci au fost arestaţi vineri şi alţi patru sâmbătă, potrivit ediţiei online a cotidianului Jutarnji List.

Un suporter al AEK Atena, Michalis Katsouris, în vârstă de 29 de ani, a fost înjunghiat mortal în timpul confruntărilor dintre ultraşii clubului croat Dinamo Zagreb şi AEK, în apropierea stadionului clubului elen, din Nea Filadelfia.

La momentul respectiv, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a făcut apel pentru eliminarea "cancerului" huliganismului. Justiţia greacă a acuzat 105 persoane de implicare în incidente şi le-a plasat în arest preventiv. Printre acuzaţi se numără 102 croaţi, suspectaţi că au legături cu Bad Blue Boys, huliganii de la Dinamo Zagreb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.