Handbalista Cristina Neagu, aleasă cea mai bună jucătoare a lumii în 2016, a declarat, joi seară, că este copleşită de emoţii, era menţionând că nu a avut siguranţa dinaintea anunţului câştigării aceluiaşi titlu în 2015. Neagu spune că ar da toate premiile individuale pentru o medalie de aur cu echipa naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Neagu a precizat că o deranjează comparaţiile cu Lionel Messi. "În sportul pe care îl practic sunt singura jucătoare din istorie care a primit acest premiu. Nu se pot compara sporturile. Eu sunt fericită că pot să arăt ceva în sportul pe care îl practic eu", a adăugat ea.

Neagu a menţionat că ar da toate premiile individuale pentru o medalie de aur cu echipa naţională: "Este un lucru care mă frământă şi eu am spus-o de multe ori, premiile individuale sunt importante, dar le-aş da pe toate pentru o medalie de aur cu echipa naţională".

Sportiva s-a declarat optimistă în privinţa şanselor naţionalei de a obţine o medalie de aur. "Eu ştiu că de fiecare dată fetele cu care joc încearcă să facă tot ce pot ele. Încercăm să obţinem performanţe. Din păcate nu am reuşit să obţinem medalia de aur până în momentul de faţă, la Campionatul Mondial din 2015 am fost destul de aproape de finală. Eu încă am speranţe foarte mari în ceea ce priveşte acest lucru şi atâta vreme cât o să joc handbal o să dau tot ce pot pentru a obţine o performanţă de asemenea calibru", a explicat Neagu.

Cristina Neagu a declarat că vine cu inima deschisă la CSM Bucureşti, echipă cu care a semnat un contract valabil din vară. "Au fost nişte discuţii care m-au dezamăgit pe alocuri pentru că în primul rând discuţii legate de salariul meu nu sunt adevărate. Am un salariu normal. Nu am auzit astfel de discuţii în Muntenegru, nu ştiu de ce apar în România, nu am venit să cheltui bani publici, am venit cu inima deschisă, m-am întors acasă pentru că de foarte timp oamenii îmi trimit mesaje şi mă roagă să mă întorc acasă. Dacă nici în acest moment nu ne bucurăm, mai ales după altă mare performanţă pe care am obţinut-o… Cred că ar trebui să fim cu toţii mândri de această performanţă pentru că până la urmă sunt româncă şi fac cinste ţării noastre. Nu e vina mea, dar este nevoie de bani ca să ajungi să faci performanţă. Sunt mult mai mulţi oamenii care apreciază ce fac pe terenul de handbal, aşa că nu mă gândesc prea mult la lucrul acesta. Vin cu inima deschisă la CSM, îmi doresc enorm de mult să fac performanţă cu o echipă din România şi sper să şi reuşesc", a afirmat sportiva.

Handbalista a vorbit şi despre şansele viitoarei sale echipe, CSM Bucureşti, în actuala ediţie a Ligii Campionilor. "Cred că şansele sunt egale în această dublă cu Ferencvaros, CSM nu a jucat chiar la cel mai înalt nivel în acest sezon, însă nu a făcut-o nici în sezonul trecut. În momentele cele mai importante, sferturile de finală şi Final Four au jucat la cel mai înalt nivel şi au câştigat Liga Campionilor. Aşa că depinde doar de ele. Deocamdată eu mă concentrez pe echipa mea de club şi îmi doresc să câştig eu dubla cu Larvik şi să mă calific în Final Four pentru că singura echipă cu care pot face performanţă în momentul de faţă este Buducnost", a mai spus Neagu.

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, joi, că jucătoarea Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2016, ea mai primind această distincţie în 2010 şi 2015.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite în urma votului jurnaliştilor, specialiştilor şi fanilor, pe site-ul oficial al federaţiei internaţionale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursă strânsă cu sportiva norvegiană Nora Mork şi cu olandeza Nycke Groot, românca impunându-se datorită opţiunii clare a fanilor (37,14 la sută faţă de 20,86 la sută Mork). Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucătoarei suedeze a echipei CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, câştigătoare cu formaţia română a Ligii Campionilor în 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia. Mork, Groot şi Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalistă a Ligii Campionilor, anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.