Vânzarea unui tricou al echipei naţionale a Argentinei semnat de Diego Maradona a permis strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor dintr-un cartier defavorizat din Buenos Aires, afectat de carantina impusă din cauza coronavirusului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom trece şi peste asta", a scris Maradona pe acest tricou, replică a celui utilizat la Cupa Mondială din 1986, câştigată de Argentina.

Iniţiativa a permis strângerea unei sume necesare pentru cumpărarea a o sută de kilograme de mâncare, precum şi de cumpărare de produse de igienă şi măşti de protecţie pentru locuitorii din cartierul Favaloro.

După 50 de zile de carantină, sărăcia care afecta deja 35,5% dintre argentinieni în 2019, s-a agravat, a anunţat ministrul Dezvoltării sociale, Daniel Arroyo. Potrivit datelor, circa 8.000 de tone de hrană sunt distribuite în fiecare lună, jumătate însă faţă de ceea ce se estimează că ar fi necesar pentru funcţionarea cantinelor unde mănâncă zilnic 500.000 de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.