Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, suspendarea parţială a sancţiunilor dictate anterior pentru FC Dinamo şi UTA Arad, constând în special în patru meciuri fără spectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne revedem pe stadion! Comisia de Disciplină a admis astăzi cererea clubului nostru de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF)”, a notat FC Dinamo pe Facebook.

Deciziile comisiei cu privire la cele două grupări:

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

SC Dinamo 1948 SA - Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.

AFC UTA Arad - Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.

La 27 martie, Comisia de Disciplină hotărâse ca echipele Dinamo şi UTA Arad să joace patru meciuri fără spectatori ca urmare a incidentelor petrecute la meciul direct, disputat la 8 martie, în etapa a 30-a din Superligă. De asemenea, ambele grupări au primit câte o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Înaintea meciului din 8 martie, mai multe brigăzi ale celor două formaţii s-au bătut pe străzile din jurul arenei, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Suporterii echipei UTA Arad au fost susţinuţi de suporteri ai celor de la CSA Steaua. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat atunci că au început urmărirea penală faţă de şapte persoane care au participat la bătăi înainte de începerea partidei de fotbal dintre echipele Dinamo Bucureşti şi UTA Arad. Pentru patru dintre inculpaţi, anchetatorii au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă, instanţa dispunând arest la domiciliu în cazul unuia şi control judiciar pentru alţi trei. Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar prin decizie a procurorilor.

Alte decizii de miercuri ale Comisiei de Disciplină

FC Voluntari vs. ACS SC Oţelul Galaţi - Eliminare Stoica Ionuţ Alexandru - În temeiul art. 53.1 din RD, se sancţionează kinetoterapeutul Stoica Ionuţ Alexandru cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 640 lei.

AFC Botoşani vs. FCU 1948 Craiova - Eliminare Chiţu Aurelian Ionuţ (oaspeţi) - În temeiul art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un meci şi penalitate sportivă de 740 lei.

SC Dinamo 1948 SA vs. ACSM Politehnica Iaşi - Eliminare Bouhenna Rachid Ahmed (oaspeţi) - În temeiul art. 63.1.e, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un meci şi penalitate sportivă de 740 lei.

FC CFR 1907 Cluj vs. FC FCSB - Eliminare Abeid Aly (gazde), Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC CFR 1907 Cluj cu penalitate sportivă de 7.500 lei.

În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a şi 63.2.5 din RD, se sancţionează jucătorul Abeid Aly cu suspendare pentru două meciuri şi penalitate sportivă de 5.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.