Gimnasta Ana Maria Bărbosu s-a clasat, joi, pe locul 20, în finală la individual-compus, la Campionatele Mondiale de la Liverpool. Vineri, intră în finala similară Gabriel Burtănete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ana Maria Bărbosu, la 16 ani fiind debutantă la Mondiale, a adunat un total de 50.532 puncte, fiind notată pe aparate astfel: sol 11.933, sărituri 13.100, paralele 12.766, bârnă 12.733.

Medalia de aur a revenit sportivei braziliene Rebeca Andrade (56.899 puncte), iar pe podium au mai urcat Shilese Jones (SUA, 55.399) şi Jessica Gadirova (Marea Britanie, 55.199).

Ana Maria Bărbosu s-a calificat în finală tot de pe locul 20, dar cu un punctaj mai bun (53.432) şi a fost singura reprezentantă a României care a trecut de calificări, Andreea Preda ratând ultimele acte ale CM.  

Vineri va avea loc finala similară la masculin, cu Gabriel Burtănete între protagonişti. El va evolua şi în finala la sărituri de duminică, în care s-a calificat cu a treia notă.

La CM de la Liverpool s-au derulat şi finalele pe echipe, fără România între cele opt concurente. La feminin, SUA s-a impus fără probleme, cucerind al 8-lea titlu mondial, ocazie cu care a depăşit România în clasamentul all-time, iar la masculin s-a impus China.

La cea de-a 51-a ediţie a Campionatelor Mondiale concurează peste 400 de sportivi în M&S Bank Arena din Liverpool.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.