Cluburile engleze au votat, miercuri, în unanimitate, începerea antrenamentelor cu contac, ultima fază înainta reluării campionatului, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii vor putea să se "antreneze ca un grup şi să se angajeze în tackling-uri, reducând la minimum contactul apropiat inutil”.

Discuţiile continuă pentru reluarea sezonului, când condiţiile vor permite şi va fi în siguranţă.

Jucătorii şi membrii staff-urilor vor continua să fie testaţi de două ori pe săptămână pentru coronavirus, în etapa a doua a Proiectului Restart. Până în prezent, opt persoane au fost pozitive cu noul coronavirus, din 1.744 de teste efectuate în Premier League. Rezultatele celei de-a treia serii de rezultate vor fi anunţate miercuri.

Decizia de a reveni la antrenamentele cu contact a fost convenită în urma consultării între cluburi, jucători, manageri, Asociaţia Fotbaliştilor Profesinişti (PFA) şi Asociaţia Managerilor Ligii (LMA).

Cluburile au fost autorizate la 18 mai să efectueze antrenamente în grupuri mici. Vineri, şeful Premier League, Richard Masters, a declarat că este "atât de încrezător cât poate fi” cu privire la reluarea campionatului englez de fotbal din iunie, fără a specifica o dată.

Premier League a sperat iniţial, în Proiectul Restart, să reia meciurile începând cu 12 iunie, apoi a fost menţionată data de 19 iunie.

Campionatul englez a fost suspendat la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus. În prima ligă mai sunt de jucat 92 de meciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.