Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a făcut un apel, joi, către Ucraina să le permită sportivilor săi să concureze pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda interdicţiei cu privire la competiţiile la care participă ruşi şi belaruşi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a afirmat că forul va susţine orice sportiv ucrainean care vrea să participe la competiţii de calificare la JO.

“Vrem să facem astfel încât să existe posibilitatea ca fiecare sportiv ucrainean să se califice şi să participe la JO”, a spus Bach.

În martie, Ucraina le-a interzis sportivilor săi concureze la competiţii olimpice, neolimpice şi paralimpice la care sunt primiţi sportivi din Rusia şi Belarus.

Decizia a venit după ce CIO a stârnit indignare la Kiev deschizând calea participării sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii ca neutri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.