Ciclistul Geraint Thomas, câştigătoar al Turului Franţei, a fost desemnat cel mai bun sportiv britanic în 2018, în ancheta efectuată de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Geraint Thomas este al treilea britanic care se impune în Marea Buclă, după Bradley Wiggins şi Chris Froome, al patrulea ciclist care este desemnat sportivul anului, după Chris Hoy, Mark Cavendish şi Wiggins, şi al doilea galez care primeşte această distincţie, după fotbalistul Ryan Giggs, în 2009.

Thomas, 32 de ani, i-a devansat în ancheta pentru personalitatea sportivă a anului pe pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, "încoronat" a cincea oară în Marele Circ, şi pe fotbalistul formaţiei Tottenham Harry Kane, căpitanul naţionalei Angliei, clasată pe locul 4 la Cupa Mondială din Rusia.

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a fost desemnat antrenorul anului, iar fosta jucătoare Billie Jean King, fondatoare a WTA, a primit un premiu special pentru întreaga activitate, atât pe terenul de tenis, cât şi în afara lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.