Procurorul general al oraşului Nisa, Xavier Bonhomme, a anunţat că tehnicianul Christophe Galtier a fost trimis în faţa instanţei în cadrul anchetei privind acuzaţia de rasism formulată de Julien Fournier, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xavier Bonhomme a precizat că Galtier a fost "deferit Parchetului în vederea înfăţişării sale în faţa Tribunalului penal de la Nisa la 15 decembrie 2023". Acest anunţ survine după reţinerea fostului antrenor al echipei Nice, mai devreme, vineri.

Procurorul a adăugat că antrenorul va fi "judecat pentru hărţuire morală şi discriminare pe motiv de apartenenţă sau neapartenenţă, reală sau presupusă, la o anumită etnie, naţiune, pretinsă rasă sau religie".

Aceste acuzaţii au fost scoase la iveală de Julien Fournier, director la OGC Nice pe vremea când Christophe Galtier era antrenor al echipei.

Fiul lui Christophe Galtier, John Valovic Galtier, a fost eliberat şi nu va fi învinuit. Procurorul subliniază că el nu are "nicio funcţie oficială în cadrul OGC Nice".

Xavier Bonhomme a precizat că acuzaţiile împotriva lui Christophe Galtier pot atrage "o pedeapsă de 3 ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.