Naţionala de handbal feminin a Germaniei, prima adversară a României în grupa D la CE din Danemarca, a sosit la Kolding fără antrenorul Henk Groener, aflat încă în carantină în urma testării pozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul naţional german de profil, precum şi EHF, au anunţat, marţi, că delegaţia Germaniei a sosit cu o zi în urmă la Kolding fără antrenorul olandez Henk Groener, aflat încă în carantină după testarea pozitivă din urmă cu circa două săptămâni.

Antrenamentele au fost lăsate în seama secundului Alexander Koke, iar lotul speră ca principalul Groener să poată ajunge în siguranţă înaintea primului meci din grupa D, joi, cu România.

”Antrenorii secunzi Koke şi Fuhr au pregătit echipa foarte bine şi încă sperăm ca Henk Groener să se alăture echipei înaintea primului meci”, a explicat directorul sportiv al forului naţional german, Axel Kromer.

Nici România nu o duce prea bine. După testarea pozitivă a pivotului titular Crina Pintea, chiar cu o zi înaintea plecării, a fost pierdută şi extrema dreapta Laura Moisă, testată pozitiv în Danemarca. Ea a fost izolată, conform normelor de siguranţă EHF, iar portarul Denisa Dedu, colega de cameră a lui Moisă, a fost separată şi ea de lot până la sosirea tuturor rezultatelor.

O nouă testare colectivă a echipei României, care însă nu s-a antrenat la Kolding, este programată miercuri dimineaţă, cu doar o zi înaintea meciului cu Germania.

România face parte din grupa D şi va juca, în ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate iniţial la Trondheim, vor evolua la Kolding după ce Danemarca a preluat întreaga organizare a turneului, în urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.