Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă şi pe cea de argint la sărituri, la Campionatul European de la Mersin. Silviana Sfiringu, argint la bârnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele obţinute de gimnastele noastre în primele trei finale pe aparate sunt:

Sărituri: Larisa Iordache - medalie de argint (media 13.875), Ioana Stănciulescu -  locul 5 (13.575);

Parelele: Larisa Iordache - locul 4 (13.250);

Bârnă: Larisa Iordache - medalie de aur (14.000), Silviana Sfiringu - medalie de argint (13.800).

În ultima finală a competiţiei, la sol, România va fi reprezentată tot de Larisa Iordache, împreună cu Antonia Duţă.

Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

Pe echipe, România a obţinut medalia de argint.

Tot duminică, în finalele pe aparate la junioare, Ana Bărbosu a obţinut aurul în toate cele patru probe, iar Andreea Preda a încheiat cu bronz la bârnă şi Maria Ceplinschi cu argint la sol. Junioarele mai au aur pe echipe, iar Ana Bărbosu aur la invididual-compus, alături de argintul Mariei Ceplinschi în aceeaşi probă. România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Junioarele au obţinut 9 medalii în total.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.