Prim-ministrul socialist al Spaniei, Pedro Sanchez a salutat sâmbătă decizia celor 23 de jucătoare care au câştigat Cupa Mondială pentrui Spania de a nu mai purta tricoul echipei naţionale atâta timp cât va fi menţinută actuala conducere a Federaţiei Spaniole de Fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul spaniol în exerciţiu, Pedro Sanchez, a declarat sâmbătă că jucătoarele echipei naţionale de fotbal feminin a  Spaniei au dat „o lecţie lumii” intrând în grevă după sărutul forţat al lui Luis Rubiales şi refuzul acestuia de a demisiona.

„Jucătoarele noastre au câştigat de două ori: o dată pe teren, apoi dând lumii o lecţie, o lecţie de egalitate între bărbaţi şi femei”, a spus Pedro Sanchez în timpul unui discurs ţinut la Malaga, salutând greva campioanelor mondiale.

„Spania este o ţară feministă", a explicat Pedro Sanchez, vorbind „despre femeile care au decis să nu se mai supună". "Niciodată. S-a terminat", a afirmat el făcând aluzie astfel la sloganul scandat în demonstraţiile de sprijin pentru Jenni Hermoso.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.