FIFA a dispus ca gruparea Cardiff City, aflată în litigiu cu FC Nantes, să plătească ultimele două tranşe din suma pentru transferul lui Emiliano Sala, în valoare totală de 17 milioane de euro, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un moment în care conducerea lui FC Nantes este zguduită de probleme juridice, aceasta tocmai a obţinut o nouă victorie în disputa juridică şi financiară acerbă împotriva lui Cardiff City, care durează de mai bine de patru ani. Clubul galez a fost somat să plătească ultimele două tranşe (6 milioane de euro şi, respectiv, 5 milioane de euro) din suma totală de 17 milioane de euro reprezentând valoarea totală pentru această tranzacţie, pe care refuzase să o achite. Această sumă corespunde celor două tranşe pe care Cardiff trebuia să le plătească lui Nantes la 1 ianuarie 2020 şi, respectiv, 1 ianuarie 2021. Această obligaţie de plată a fost însoţită de dobânzi de 5% pentru aceste datorii.

Un acord cu două zile înainte de deces

FIFA a confirmat vineri că Tribunalul său de fotbal a "pronunţat o decizie cu privire la pretenţiile formulate de FC Nantes împotriva Cardiff City FC". La sfârşitul lunii septembrie 2019, Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FIFA ordonase deja ca gruparea Cardiff să plătească prima tranşă - 6 milioane de euro - din acest transfer nefericit, "în conformitate cu acordul [...] încheiat între părţi la 19 ianuarie 2019", cu două zile înainte de moartea accidentală a atacantului argentinian în urma prăbuşirii avionului său privat în Canalul Mânecii. Clubul galez a făcut apel fără succes împotriva acestei decizii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS, cu sediul la Lausanne).

Cardiff a confirmat că FIFA i-a "ordonat să plătească" aceste două tranşe restante. FC Nantes "a salutat această nouă victorie în faţa FIFA". Potrivit avocaţilor clubului, Jérôme Marsaudon şi Louis-Marie Absil de la RMT, "drepturile clubului au fost acum confirmate. Acesta speră că, după patru ani de proceduri, Cardiff City îşi va onora în sfârşit angajamentele financiare şi va înceta litigiile. FC Nantes aşteaptă cu nerăbdare să încheie definitiv aspectele juridice ale acestui tragic accident."

Ancheta penală este încă în curs de desfăşurare

Cardiff rămâne activă pe toate fronturile. CCFC s-a constituit parte civilă la Tribunalul Comercial din Nantes, solicitând clubului din Nantes aproape 110 milioane de euro ca despăgubire pentru "prejudiciul suferit" după dispariţia lui Sala. În plan penal, o anchetă deschisă de Parchetul din Nantes la sfârşitul lunii ianuarie 2020, în urma unei plângeri a avocaţilor clubului galez, este încă în curs de desfăşurare în acest caz, legat de circumstanţele acestui transfer dramatic. Acest caz se află în prezent sub jurisdicţia JIRS (tribunal interregional specializat) din Rennes.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.