Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că, dacă vor exista ţări care renunţă la organizarea de meciuri din cadrul Euro-2020, turneu final al CE amânat pentru anul viitor, o parte din aceste partide ar putea fi găzduite de România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intenţionăm să aducem cât mai multe competiţii internaţionale în România şi în acelaşi timp să aducem o valoare adăugată economiei României. În 2021, vom organiza CE under 19, intenţionăm să ne depunem dosarul de candidatură în această vară pentru a organiza Campionatul European under 21 în 2023. Ne-am bucura ca în acest demers să ni se alăture şi Republica Moldova, dacă vor avea capacitatea să-şi construiască în următoarea perioadă de timp un al doilea stadion. Suntem într-un dialog foarte strâns cu UEFA, astfel încât dacă va exista vreo fereastră de oportunitate să putem să aducem chiar mai multe meciuri la Bucureşti (n.r. - de la Euro-2020)", a declarat Burleanu, la Pro X. 

Turneul final al Campionatul European de fotbal, care include meciuri la Bucureşti şi în alte 11 oraşe euroepene, a fost amânat cu un an din cauza coronavirusului, astfel că se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

Cele patru partide găzduite de Arena Naţională, trei din grupa C şi o optime de finală, se vor disputa la următoarele date:

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00

Austria – câştigătoare play-off D sau A;

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00

Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A;

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00

Ucraina – Austria;

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00;

1F – 3A/B/C.

Pentru a fi prezentă la Euro-2020, România trebuie să câştige play-off-ul din toamna acestui an. În primul meci, tricolorii vor disputa semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, România va juca pentru locul la turneul final, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.