Statul Rio de Janeiro a aprobat, marţi, un proiect de lege care prevede oprirea meciurilor de fotbal în situaţii de comportament rasist, o primă măsură în Brazilia după ce Vinicius Jr. a fost ţinta rasismului suporterilor în Spania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul prevede că în cazul unei plângeri sau al unui comportament rasist dovedit, meciul va fi întrerupt pe o durată definită de organizatorul evenimentului sau suspendat dacă faptele se repetă sau sunt comise de un grup.

Legea vine în contextul în care fotbalistul brazilian al echipei Real Madrid, Vinicius Jr, a fost în mod repetat ţinta insultelor rasiste la meciuri din Spania.

În Brazilia, numărul plângerilor de rasism pe stadioane a crescut cu 40 la sută în 2022, potrivit datelor Observatorului Discriminării Rasiale în fotbal.

Măsura aprobată de statul Rio de Janeiro se înscrie în “politica Vini Jr de luptă împotriva rasismului”. Campania prevede şi difuzarea de mesaje de sensibilizare în pauzele meciurilor şi politici publice în sprijinuul victimelor rasismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.