Preşedintele brazilian Lula a pus sub semnul întrebării decizia Federaţiei de Fotbal din Brazilia de a-l numi pe italianul Carlo Ancelotti în funcţia de selecţioner al Seleção începând din 2024, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care planurile Federaţiei braziliene de fotbal se vor concretiza, Carlo Ancelotti va fi antrenorul Seleção începând cu Copa America 2024. Însă decizia de angajare a unui antrenor străin nu a bucurat pe toată lumea în Brazilia. Într-un interviu acordat joi seară postului local de televiziune SBT, preşedintele Lula şi-a exprimat îndoiala cu privire la înţelepciunea acestei alegeri.

" Îl apreciez pe Ancelotti, dar nu a fost niciodată selecţionerul Italiei. De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nu a participat la ultima Cupă Mondială?", a întrebat tpreşedintele.

De fapt, în ciuda unei cariere mai mult decât strălucitoare în Europa, Carlo Ancelotti nu a condus niciodată o echipă naţională. "Este foarte uşor să conduci o echipă în Europa cu unsprezece jucători de naţională. Ceea ce este dificil este să vii aici şi să antrenezi Corinthians (în pragul retrogradării din D1 braziliană). Aş vrea să văd dacă Ancelotti s-ar descurca bine la Corinthians", a adăugat preşedintele de stânga.

"Sunt fan Diniz"

Între timp, Fernando Diniz, antrenorul echipei braziliene de primă ligă Fluminense, se va afla pe banca auriverde. El a fost ales pentru a prelua interimatul înainte de sosirea lui Carlo Ancelotti la finalul contractului cu Real Madrid. "Sunt fan Diniz (...) Are personalitate şi creativitate, iar în vestiar el este şeful", a spus Lula.

Fernando Diniz, în vârstă de 49 de ani, va debuta pe banca Braziliei în septembrie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, cu meciurile cu Bolivia şi Peru. Cu toate acestea, Lula se îndoieşte că va fi capabil să "alcătuiască o selecţionată bună". În opinia sa, Brazilia nu are o generaţie "foarte bună" de jucători în acest moment. "Problema nu este Diniz, problema este că nu avem astăzi calitatea jucătorilor pe care am avut-o în alte epoci", a deplâns el.

Într-adevăr, Seleçao se luptă să îşi recupereze gloria de altădată, ultimul titlu mondial fiind câştigat în 2002. La Cupa Mondială din Qatar, în 2022, brazilienii au fost eliminaţi în sferturile de finală de Croaţia, la lovituri de departajare. Iar competiţia a fost câştigată de marea rivală Argentina.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.