Pilotul finlandez Valtteri Bottas a fost confirmat de echipa Mercedes şi pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce s-a văzut cu contractul prelungit, Bottas şi-a fixat ca obiectiv titlul mondial în cel de-al patrulea său an la Mercedes.

"Performanţele mele se îmbunătăţesc an după an. Obiectivul meu este de a deveni campion mondial. Cred asta şi, din exprienţa mea cu echipa, Mercedes este cea mai bună opţiune pentru mine de a atinge acest ţel în 2020", a declarat pilotul de 30 de ani.

 

Păstrarea lui Bottas la Mercedes va produce câteva schimbări pe grila Formulei 1. Francezul Esteban Ocon, pilotul de rezervă al Mercedes, care spera un un "volan" titular în echipă, va trece în sezonul viitor la Renault, în locul lui Nico Hulkenberg. Destinaţia germanului nu este cunoscută încă, dar este puţin probabil ca un pilot ca el să rămână fără angajament în 2020.

Valtteri Bottas, care a câştigat cinci curse în carieră, două în acest an, este în acest moment pe locul 2 în clasamentul piloţilor, cu 188 de puncte, după 12 din cel 21 de etape ale sezonului. Lider este coechipierul lui, britanicul Lewis Hamilton, cu 250 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.