FC Bayern Munchen a lansat, joi, o campanie prin care arată “cartonaşul roşu rasismului”, ca urmare a incidentelor din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea germană pune în vânzare tricouri cu mesajul "Rot gegen Rassismus" şi va dona veniturile obţinute unor asociaţii implicate în lupta pentru integrare şi toleranţă.

“Fiecare caz de rasism este prea mult. Stadioanele noastre sunt în mod repetat folosite greşit de unele persoane ca o platform. Nu trebuie să se creeze impresia că majoritatea gândeşte astfel. Este momentul să transmitem un semnal clar. Suntem cel mai mare club din lume şi lumea se aşteaptă să ne arătăm culorile. FC Bayern este împotriva rasismului, antisemitismului, excluderii de orice fel şi violenţei. Clubul nostru are această viziune şi noi cerem asta. Oricine refuză să îşi deschidă mintea este clar la clubul greşit”, a afirmat Karl-Heinz Rummenigge.

FC Bayern a prezentat pe site-ul oficial 17 declaraţii împotriva rasismului, printre cei citaţi fiind Manuel Neuer, Thomas Muller, Thiago, Oliver Kahn şi Serge Gnabry.

La fel ca alte campionate din Europa, Bundesliga a fost marcată în ultimele luni de câteva incidente rasiste.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.