Echipele de baschet masculin CSM Oradea şi SCMU Craiova şi-au aflat, joi, adversarele din FIBA Europe Cup, grupe, respectiv preliminarii, la tragerea la sorţi de la Munchen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM Oradea a fost cap de serie la tragerea la sorţi şi acceptată direct în faza grupelor, urmând a evolua în grupa E, cu formaţiile Unicaja Malaga, Kangoeroes Mechelen şi câştigătoarea turneului preliminar D.

La rândul său, SCMU Craiova este debutantă în cupele europene şi va evolua în preliminariile FIBA Europe Cup. Echipa s-a aflat în urna 4 la tragerea la sorţi şi va evolua în turneul preliminar B, cu BC Jonava din Lituania în primul meci (sferturile de finală), iar dacă va învinge o va întâlni pe Kapfenberg Bulls (semifinale) pentru un loc în finală, în care va întâlni o echipă de pe partea cealaltă a tabloului de calificare. Dacă va câştiga turneul preliminar B, SCMU Craiova juca în grupa F a competiţiei.

Doar câştigătoarei fiecăruia din cele patru turnee preliminare va avansa în faza grupelor competiţiei. Meciurile din preliminarii vor avea loc între 27-30 septembrie.

Tot acolo ar putea ajunge şi vicecampioana CSO Voluntari, care a optat pentru a continua în FIBA Europe Cup, dacă nu va trece de preliminariile Ligii Campionilor.

CSO Voluntari va evolua în turneul preliminar 1, între 21-23 septembrie, cu Leicester Riders, iar dacă va învinge, în semifinale va întâlni Tofas Bursa, pentru singurul loc calificant în grupe.

FIBA a anunţat şi componenţa grupelor, astfel că din turneul preliminar 1, unde joacă şi CSO Voluntari, câştigătoarea va ajunge în grupa A, alături de SIG Strasburg, Falco Szombathely şi UCAM Murcia. Dacă ratează grupele BCL, CSO Voluntari va juca în grupa H a FIBA Europe Cup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.