Atacantul formaţiei Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, 31 de ani, a dezvăluit, joi, că a contractat parazitul malariei în timp ce a fost în Gabon pentru meciurile echipei naţionale, la sfârşitul lunii martie, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din nefericire, am contractat malarie în timp ce eram cu echipa naţională în Gabon, acum câteva săptămâni. Am petrecut câteva zile în spital, săptămâna aceasta, dar deja mă simt mai bine în fiecare zi. Le mulţumesc medicilor care au detectat şi tratat virusul atât de repede", a scris jucătorul, pe contul său de Instagram, fără a preciza durata indisponibilităţii sale.

Atacantul gabonez a ratat victoria formaţiei Arsenal, scor 3-0, cu Sheffield United, duminică, în Premier League şi lipseşte, de asemenea, de la meciul din manşa a doua a sfertulor de finală ale Europa League, care are loc, joi seară, la Praga, cu Slavia.

Potrivit site-ului Centrului medical de diagnostic şi tratament Victor Babeş, malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale. Boala este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin înţepătură femelei ţânţarului anofel, în principal între amurg şi zori.

În principal, malaria se manifestă prin febră apărută la şapte zile de la prima posibilă expunere sau la trei luni (mai rar mai târziu) de la ultima posibilă expunere. 

 În lipsă măsurilor corespunzătoare de prevenire şi tratament, malaria poate evolua către deces. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.