Un purtător de cuvânt al clubului Arsenal Londra a declarat, vineri, pentru BBC, că oficialii grupării vor discuta cu jucătorii şi le vor reaminti responsaibilităţile pe care le au, după ce The Sun a publicat o înregistrare video, în care mai mulţi fotbalişti inhalează gaz ialriant, într-un club londonez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protoxidul de azot încetineşte activitatea cerebrală şi mişcările corpului, dându-le celor care îl folosesc o senzaţie de euforie, care poate cauza halucinaţii. De asemenea, gazul ialriant poate produduce dureri de cap, ameţeli şi paranoia, potrivit BBC.

Mai mulţi jucători ai echipei Arsenal Londra apar într-o înregistrare video inhalând gaz ilariant, protoxid de azot, folosit de obicei ca anestezic.

Înregistrarea a fost publicată, vineri, de cotidianul The Sun, iar "evenimentul" ar fi avut loc în august, înaintea startului sezonului, într-un club londonez, Tape Control. În imagini apar Alexandre Lacazette, Matteo Guendouzi (19 ani), Sead Kolasinac, Mesut Ozil şi Pierre- Emerick Aubameyang. Armenaul Henrikh Mkhitaryan şi germanul Shkodran Mustafi au apărut şi ei în înregistrare, dar nu au inhalat gazul.

La această petrecere, la care ar fi fost invitate şi 70 de femei, jucătorii au consumat vodcă şi şampanie de 30.000 de lire sterline.

Unii dintre jucători s-au părbuşit după ce au inhalat gazul, care mai este cunsocut şi ca drogul hippy.

În cantităţi mici, gazul ilariant se foloseşte în tratarea durerilor dentare şi poate da o stare de euforie. Abuzul de protoxid de azot poate fi fatal, pentru că elimină oxigenul din creier. În Anglia, posesia gazului nu este interzisă, însă este interzisă comercializarea lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.