Portarul lituanian Giedrius Arlauskis i-a răspuns directorului sportiv al FCSB, Mihai Stoica, după ce acesta a ironizat în dese rânduri eliminarea formaţiei ardelene de către Dudelange, echipă din Luxemburg, în cupele europene. Arlauskis spune că nu este o ruşine să pierzi şi aminteşte că în acea perioadă au fost mari probleme la CFR Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un sezon foarte greu, dacă facem comparaţie cu anul trecut. Anul trecut eram toţi conectaţi la campioant. Anul acesta a fost cu de toate, şi cu antrenori schimbaţi, conducători şi aşa mai departe. Datorită grupului am reuşit să ne menţinem unde suntem şi numai împreună băieţii au câştigat campionatul. Fără caractere în vestiar era imposibil, dar mă bucur că am reuşit. Eu nu joc fotbal singur, eu fără fundaşi sunt mort, fundaşii fără mine sunt morţi, aşa că eu încerc să ajut când are nevoie echipa de mine. Eu când nu mă ajut, nimeni nu mă ajută. Grupul a făcut diferenţa, avem un grup senzaţional. Ne dorim să jucăm (n.r. - în Europa)... Multă lume spune ruşine, dar nu cred că e ruşine să încerci să faci ceva şi să pierzi. Asta nu e ruşine şi aici eu îl contrazic pe MM, nu e ruşine să intri într-o competiţie, că nu se ştie fotbalul cum o să fie. Noi am încercat, dar multă lume nu ştie ce a fost la noi, aici, în club şi nu cred că puteam în momentul respectiv mai mult. Nu o să spun din cauza cui, dar asta a fost. Şi anul acesta, normal, trebuie să facem mai mult, trebuie să învăţăm din greşeli şi să reuşim să intrăm cel puţin în grupele Europa League. Trebuie să ne pregătim şi să încercăm. Nu există imposibil în fotbal, fiecare are şansa lui, toate meciurile încep de la 0-0. E posibil. Să nu spună că e ruşine sau ceva, întâi trebuie să încerci", a declarat Arlauskis, la Telekom Sport. 

Portarul nu doreşte să se numere printre jucătorii care vor primi liber înaintea meciului cu FCSB, ultimul al sezonului.

"Eu am venit să joc fotbal, am avut momente în carieră în care am stat pe bancă şi ziceam să mă antrenez zilnic ca să joc fotbal şi eu nu văd de ce să nu joc meciul următor. E o plăcere să joci pe Naţional Arena, acolo a fost casa mea şi am trăit momente foarte frumoase cu Steaua", a spus el.

Arlauskis a mai afirmat că datorează României toate perfomanţele pe care le-a obţinut, o ţară pe care o iubeşte: "Am făcut şi eu ceva în viaţa asta. Sunt născut de 1 decembrie, Ziua României e pe 1 decembrie, nu întâmplător am ajuns în România, mă simt aici ca acasă, familia mea se simte ca acasă aici, ţara asta, România, mi-a dat tot ce am din fotbal şi apreciez, şi respect şi iubesc ţara asta."

Formaţia CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României pentru a cincea oară în istoria sa şi pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CSU Craiova. Cu o etapă înainte de final, CFR Cluj are cinci puncte avans faţă de ocupanta locului 2, FCSB. CFR Cluj a mai câştigat titlul de campioană în 2008, 2010, 2012 şi 2018. A marcat Culio '12 (p).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.