Federaţia paraguayană de fotbal (APF) a anunţat, sâmbătă, că argentinianul Guillermo Barros Schelotto nu mai este selecţionerul echipei naţionale a Paraguayului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un scurt comunicat difuzat sâmbătă seara, APF a anunţat "finalizarea procesului condus de antrenorul Guillermo Barros Schelotto la cârma echipei naţionale de seniori a Paraguayului". "Îi urăm mult succes lui şi echipei sale de antrenori şi le mulţumim pentru angajamentul şi dedicarea lor la cârma Albirroja", a adăugat APF.

Demiterea lui Barros Schelotto survine după o remiză, 0-0, pe teren propriu, cu Peru şi o înfrângere, 1-0, pe teren propriu, cu Venezuela, în prima dublă manşă a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, care va fi găzduită de Statele Unite, Canada şi Mexic.

Compatriotul său Daniel Garnero, în prezent antrenor al liderului campionatului paraguayan Clausura, Libertad de Asuncion, este vehiculat pentru a-l înlocui, potrivit presei locale.

Guillermo Barros Schelotto devine astfel primul antrenor demis în calificările sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, care acordă şase locuri la turneu şi, pentru cel de-al şaptelea, posibilitatea unui baraj împotriva unei echipe de pe alt continent.

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a condus echipa paraguayană timp de 17 meciuri, cu 4 victorii, 4 egaluri şi 9 înfrângeri.

Paraguayul nu s-a mai calificat la vreun turneu al Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010, când a ajuns în sferturile de finală, cea mai bună performanţă a sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.