Fostul jucător al echipei CFR Cluj Roberto De Zerbi, acum antrenor al echipei Sassuolo, la care evoluează fundaşul Vlad Chricheş, a reacţionat cu furie la anunţul înfiinţării Superligii europene, pe care o aseamănă cu o lovitură de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu-mi place să joc împotriva formaţiei AC Milan (n.r. - miercuri, în Serie A) pentru că face parte din aceste trei cluburi (n.r. - italiene fondatoare ale Superligii), dar dacă (n.r. - CEO-ul lui Sassuolo, Giovanni) Carnevali mă obligă, desigur, voi merge. Sunt atât de furios că am vorbit 30 de minute despre asta cu băieţii, ieri. Uneori este corect să ne oprim, aşa cum făceam la şcoală, sunt supărat pentru că duminică a fost comisă o lovitură de stat. Pentru fotbal, este echivalentul unei lovituri de stat. Fotbalul aparţine tuturor şi este meritocratic. Au lansat un comunicat la miezul nopţii pe noul lor site web. Parcă îşi puneau steagurile pe un teritoriu pe care îl luaseră de la altcineva. Este ca şi cum fiul unui muncitor nu poate visa să devină chirurg, avocat sau doctor. De parcă mi-ar fi spus în copilărie în curtea şcolii, <mingea aia e a mea şi o iau>. Fotbalul are un rol în societate diferit de celelalte sporturi. În ianuarie, am fi putut întări echipa, dar nici măcar nu am avut o întâlnire cu Carnevali, pentru că eram conştient de situaţia economică a clubului. Nu am avut nici o singură solicitare şi poate că am plătit şi pentru această alegere. Dacă aceste cluburi sunt pline de datorii, ar trebui să-şi pună câteva întrebări cu privire la modul în care şi-au gestionat afacerea. Cluburile mici nu pot plăti pentru faptul că ei au făcut dezastre. Acei jucători care transpiră şi visează să joace împotriva celor mai mari cluburi pe cele mai prestigioase stadioane nu pot plăti preţul pentru asta. Totul este greşit şi cred că a sosit momentul să vorbim. Sunt atât de furios şi este ceva care depăşeşte salariul şi slujba. Este vorba despre sfera valorilor, sentimentelor şi rivalităţilor fotbalistice şi despre istoria fotbalului italian", a spus el pentru Sassuolo Channel.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.