Friedhelm Funkel, antrenorul echipei FC Koln, a fost acuzat de rasism pentru nişte civinte pe care nu a vrut să le pronunţe, după meciul pierdut în faţa formaţiei Bayer Leverkusen, informează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bayer are multă viteză datorită, datorită... Ăă, există expresii pe care nu mai avem voie să le folosim. Jucătorilor lor care sunt foarte rapizi", a spus antrenorul german de 67 de ani, la interviul de după meci.

Funkel a fost acuzat că a vrut să spună ceva cu conotaţii rasite la adresa aripilor echipei Bayer Leverkusen, Leon Bailey şi Moussa Diaby.

Tehnicianul s-a apărat, într-o declaraţie publicată pe conturile de pe reţelele de socializare ale clubului din Koln: "În interviul acordat postului Sky după meci, m-am referit pur şi simplu la viteza jucătorilor echipei Bayer Leverkusen. Nimic altceva nu a fost sugerat. Nu am vrut să zic altceva".

Bayer Leverkusen a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu 3-0, pe FC Koln, în etapa a XXIX din Bundesliga. Au marcat Bailey '5, '76 şi Diaby '51.

FC Koln este penultima în clasament (locul 17), iar Bayer ocupă locul 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.