Parchetul spaniolă a anunţat, luni, că a început cercetarea fostului antrenor al echipei Real Madrid Carlo Ancelotti, acuzat că a ascuns de autorităţile fiscale spaniole o parte din venitul său, aproximativ un milion de euro, în special din drepturile de imagine, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Parchetul a depus plângere împotriva lui Carlo Ancelotti pentru o fraudă fiscală de un milion de euro", se arată într-un comunicat.

Plângerea se referă la "două posibile infracţiuni împotriva fiscului, referitoare la impozitul pe venit pentru anii fiscali 2014 şi 2015”, perioadă în care care antrenorul italian nu ar fi declarat "un total de 1.062 milioane de euro", mai arată comunicatul de presă.

Un judecător trebuie acum să fie de acord să se sesizeze în acest caz şi eventual să-l audieze pe fostul antrenor.

Potrivit parchetului, Ancelotti şi-ar fi declarat salariile primite de la Real Madrid în 2014 şi 2015, dar nu şi "veniturile corespunzătoare exploatării drepturilor sale de imagine, precum şi cele derivate din relaţia sa cu clubul sportiv din Madrid sau cele percepute ca urmare a contractelor cu alte mărci". 

Potrivit procurorului, Ancelotti a făcut acest lucru "cu intenţia de a se sustrage în mod nejustificat de la plata obligaţiilor sale faţă de fisc". Tehnicianul este acuzat că s-a bazat pe o "reţea complexă de companii de paravan" pentru a ascunde de fiscul spaniol identitatea beneficiarului real al acestor venituri.

În ultimii ani, autorităţile fiscale spaniole au vizat multe vedete ale fotbalului, inclusiv Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, ambii condamnaţi la plata unor amenzilor mari pentru evaziune fiscală.

Ancelotti, 61 de ani, a antrenat Real Madrid, din iunie 2013 până în mai 2015. El a mai pregătit echipele AC Milan, Chelsea, PSG şi Bayern Munchen. El ocupă în prezent postul de manager al clubului englez Everton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.