FCSV Mainz a anunţat, luni, rezilierea de comun acord a contractului mijlocaşului Alexandru Maxim, înţelegere care era valabilă până în vara anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maxim a ajuns la Mainz în iulie 2017 de la VfB Stuttgart şi a strâns 56 de meciuri pentru echipa care a terminat ultimul sezon pe locul 12 în Bundesliga, a marcat cinci goluri şi a oferit cinci pase decisive.

Din ianuarie, internaţionalul român de 30 de ani a evoluat în Turcia, la Gaziantep, echipă antrenată de Marius Şumudică. Cel mai probabil, Maxim îşi va continua cariera la Gaziantep.

"Păcat că Alexandru nu se va întoarce la noi. Este un băiat grozav, cu un caracter bun şi cu mult potenţial fotbalistic, pe care, din păcate, nu l-a putut arăta suficient aici, la Mainz. Am avut discuţii deschise şi clare cu Alex şi cu reprezentanţii săi şi am găsit o soluţie bună de reziliere a contractului, în special în interesul clubului. Îi dorim lui Alexandru tot ce este mai bun pentru cariera lui viitoare", a declarat directorul sportiv al clubului Mainz, Rouven Schroder, pentru site-ul oficial.

În Rusia, mijlocaşul Paul Anton, 29 de ani, este în aceeaşi situaţie. El nu va mai continua la gruparea Krîlia Sovetov Samara, cu care mai avea un an de contract, după ce echipa a retrogradat din prima ligă. Anton a ajuns la Samara în vara anului 2018, după ce a evoluat la Anji Mahacikala. De atunci, el a jucat 43 de meciuri pentru Krîlia Sovetov şi a marcat cinci goluri.

"Este timpul să-mi iau rămas bun de la Krîlia, dar mai întâi aş dori să le mulţumesc tuturor pentru fiecare moment pe care l-am petrecut în acest club, în acest oraş. Vă mulţumesc pentru sprijinul primit în fiecare meci, chiar şi atunci când rezultatele nu au fost cele aşteptate. Asta face parte din fotbal. Sunt mândru că am făcut parte din această echipă. Aş dori să vă rog să susţineţi echipa chiar mai mult decât în sezonul trecut şi să o ajutaţi să revină la RPL, acolo unde îi este locul", a declarat fostul dinamovist, pentru site-ul oficial al clubului.

Trei formaţii au terminat sezonul trecut al primei ligi din Rusia cu 31 de puncte, iar dintre acestea, Samara, ocupanta locului 15, s-a alăturat echipei Orenburg, locul 16, cu 27 de puncte, în drumul către liga a doua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.