Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP, care îi vor supune unor teste de detectare a coronavirusului.

Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby vor continua călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

"Absolut toţi care vor coborî din avion vor fi testaţi de către noi pe aeroport, bineînţeles că ei vor intra printr-un culoar special, cei care doresc să meargă după această testare vor rămâne în ţară în locurile pe care ni le vor preciza pentru carantină, se va face acest lucru pentru fiecare în parte, cine nu are această posibilitate, pentru a realiza o carantină corespunzătoare în locaţia pe care o are, putem să susţinem partea aceasta prin carantină instituţionalizată", a declarat, în cursul zilei de marţi, Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti.

Cei 46 de români blocaţi în Africa de Sud, dar şi alţi 24 de cetăţeni europeni şi din alte state terţe au plecat la 03.54 ora României de pe aeroportul din Johannesburg. Zborul a făcut escală pentru realimentare în Kenya şi a ajuns în jurul orei 16.30 la Baza 90. Alţi 7 cetăţeni români au rămas blocaţi în Africa de Sud pentru că nu au putut prinde acest zbor, însă autorităţile caută acum soluţii şi pentru reparierea acestora. 

Participantă la un turneu de pregătire, echipa CSM Ştiinţa Baia Mare a rămas blocată în Africa de Sud după ce compania aeriană care trebuia să-i transport spre Europa a anulat toate zborurile, în urma îngrijorărilor apărute cu privire la noua tulpină Omicron a coronavirusului, descoperită în statul sud-african.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.