Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, judeţ în care au fost corectate lucrările de la Evaluarea Naţională ale elevilor din judeţul Galaţi, a demarat o anchetă după ce o lucrare notată iniţial cu 3 a obţinut în urma contestaţiei 8.25.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Verificările au fost demarate după ce o elevă din Galaţi a cărei lucrare la matematică a fost notată cu 3 a depus contestaţie. În urma reanalizării lucrării, nota i-a fost modificată la 8.25, situaţie care a dus la declanşarea verificărilor.

În urma cercetărilor, oficialii din învăţământul vrâncean au stabilit că nota iniţială a lucrării a fost 8.45, nu 3, aşa cum a fost publicat în dreptul elevei pe edu.ro. Totul a fost o eroare umană, spun acum reprezentanţii ISJ Vrancea, iar încurcătura s-ar fi produs la trecerea notelor în borderou, unde ar fi fost schimbate notele obţinute de doi elevi.

"Am vizualizat lucrarea, apoi borderourile, am verificat şi cealaltă lucrare. Am descoperit că la lucrarea cu nr.2012 a fost trecută nota lucrării cu nr. 2013. Practic, cele două medii au fost trecute inversat pe aceste două lucrări. Presiunea e foarte mare, timpul foarte scurt alocat evaluării lucrărilor, a fost foarte greu să găsim atât de mulţi profesori evaluatori . Oamenii au recunoscut:  oboseala care s-a acumulat şi-a spus cuvântul.", a declarat şeful ISJ Vrancea, Gabriela Marchitan.

Conform sursei citate, cei doi profesori evaluatori care au comis eroarea riscă să nu mai facă parte niciodată din comisiile de evaluare la examenele naţionale viitoare.

"Am sesizat comisia naţională de evaluare naţională. Am explicat ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori, aşteptăm acum rezoluţia pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie pentru a pune corect cele două medii", a mai declarat Marchitan.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.