Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu compară, luni seară, situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie-aprilie când era ministru şi crede că oficialii ar trebui să ceară ajutorul ţărilor europene, după ce România a raportat cel mai mare număr zilnic de decese de coronavirsus. ”Măcar copiii să-i salvăm”, afirmă Voiculescu, atacându-l pe premierul Florin Cîţu pentru că a fost la Vama Veche în weekend, dar şi pentru eşecul campaniei de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Voiculescu compară, luni seară, într-o postare pe Facebook, situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie-aprilie când era ministru.  

El explică faptul că cei doi indicatori importanţi erau incidenţa şi numărul şi gradul de ocupare al paturilor ATI.  

Martie - Aprilie:  

1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi; 

2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienţii Covid19, aproape toate ocupate. 

Astăzi:  

1. Nu mai departe de mâine vom depăşi deja 6.000 de cazuri / zi  

2. Conform datelor oficiale, la nivel naţional avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în Bucureşti niciunul. 

Şi totuşi, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîţu la Vama Veche. Bravo”, a scris Voiculescu pe Facebook.  

 Acesta consideră că momentan Florin Cîţu nu mai are motiv să arunce vina pe Ministerul Sănătăţii.  

”Targetul de 1.600 paturi repetat papagaliceşte pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS. După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa şi pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice. Din fericire - şi asta este singura veste bună in acest context - celelalte ţări europene vor trece mult mai uşor prin acest val decât noi - o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat şi ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm”, a mai scris Voiculescu.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.342 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 78 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 952 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 230 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI. Judeţele Ilfov şi Satu MAre au depăşit rata de infectare de 3 la mie   

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.