Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunţat că au fost avizate, în şedinţa de joi a Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, primele benzi unice pentru transportul public. Lucrările au fost începute în zona de Nord a Bucureştiului şi vor continua în tot oraşul, iar ele vor fi operaţionale din luna martie, în funcţie de condiţiile meteo, după ce vor fi finalizate lucrările de trasare a marcajelor rutiere şi montate indicatoarele de circulaţie. Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecţiilor, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înfiinţăm noi benzi unice de circulaţie pentru transportul public. Astăzi am avizat în şedinţa Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, primele benzi unice din acest pentru transportul public. Am început cu zona de Nord şi vom continua în tot oraşul”, a scris Stelian Bujduveanu, joi pe Facebook.

El a anunţat şi zonele în care vor fi amenajate benzile unice pentru autobuze şi troleibuze.

„Primele rute rapide pentru transportul public - autobuze şi troleibuze - vor fi amenajate pe axa Nord - Centru, astfel:

- B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieşirea în Piaţa Arcul de Triumf şi amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecţiei cu Aleea Primo Nebiolo.

- B-dul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piaţa Charles de Gaulle;

- B-dul G-ral Ghe. Magheru - B-dul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecţiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;

- B-dul Aviatorilor, banda I, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle şi crearea benzii IV între Piaţa Charles de Gaulle şi B-dul Mircea Eliade, sens spre Piaţa Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieşirea în P-ţa Charles de Gaulle, în ambele sensuri”.

Viceprimarul a adăugat că „benzile unice vor fi operaţionale începând din luna martie, in funcţie de condiţiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere şi montarea indicatoarelor de circulaţie”, iar traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecţiilor.

„Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în municipiul Bucureşti, pe care l-am început la sfârşitul anului trecut. Planul presupune: - Înfiinţarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulaţie; - Înfiinţarea de sensuri giratorii; - Înfiinţarea de benzi unice; - Amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulaţie. Brigada de Poliţie Rutieră şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti vor supraveghea aceste trasee şi vor sancţiona accesul altor autoturisme pe benzile unice. Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte calitatea vieţii urbane în Bucureşti”, a conchis Bujduveanu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.