Judeţul Vrancea va avea un spital judeţean nou, care ar urma să fie dotat şi cu heliport, demersurile pentru realizarea acestui obiectiv fiind deja făcute prin transmiterea unei solicitări Primăriei Focşani de a identifica terenul pe care ar urma să fie construită noua unitate medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul privind noul spital a fost făcut în ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Ionel Celmare.

„E un vis mai vechi al preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, ca judeţul să aibă un spital judeţean nou. E o necesitate. În urmă cu o săptămână, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean ne-a spus că a discutat cu premierul şi cu Banca Mondială, iar domnul prim-ministru i-a spus să identifice un teren pentru a se construi un spital judeţean nou în Vrancea. Am luat legătura cu Primăria Focşani, au analizat, însă nu s-au definitivat lucrurile privind terenul, însă avem certitudinea că ne va fi pusă la dispoziţie o suprafaţă de 5 hectare de teren pentru a ridica un spital nou[", a declarat vicepreşedintele CJ Vrancea, Ionel Celmare. 

Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generaţie, dar şi cu un heliport.

Deocamdată nu a fost avansat un termen de execuţie a lucrărilor şi nu se ştie când ar putea începe construcţia noului spital, investiţia urmând să se realizeze cu bani de la Banca Mondială.

Spitalul Judeţean Focşani este unul dintre puţinele din ţară care nu au ajuns în administrarea autorităţilor locale sau judeţene şi este în continuare în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.