O tânără care a fost văzută în mai multe zone din Alba Iulia stând în tăcere pe bancă, legată cu o eşarfă la ochi, a stârnit reacţii, în ultimele zile, pe reţelele de socializare şi în presa locală, oamenii susţinând că fata ar juca "Balena Albastră”, jocul care a dus la sinuciderea mai multor tineri. Poliţia a început verificări în acest caz, însă, din cercetările de până acum a reieşit că fata nu ar juca acel joc periculos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O tânără care era legată cu o eşarfă la ochi a apărut, în ultimele zile, stând singură pe bancă în diferite zone din Alba Iulia, în special în zona instituţiilor publice sau unde se află sediul instanţelor. Poze cu aceasta realizate de locuitori ai municipiului au fost distribuite în această săptămână pe reţelele de socializare, oamenii făcând apel către autorităţi să încerce să o salveze pe fată deoarece ar putea juca "Balena Albastră”, jocul care a dus la sinuciderea mai multor tineri.

O femeie din Alba Iulia a postat poza fetei pe o reţea de socializare povestind că a văzut-o stând pe o bancă din apropierea sediului Judecătoriei Alba Iulia şi i-a ridicat suspiciuni deoarece fata era legată la ochi cu o eşarfă.

"Stătea singură, legată la ochi, am întrebat-o dacă are nevoie de ceva, dacă e ok şi dacă e un protest. Nu mi-a răspuns nimic. Acum aştept să apar la Camera Ascunsă sau să aflu alt deznodământ”, a comentat femeia imaginea postată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat cu privire la acest caz şi au început verificări privind situaţia tinerei.

"Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat, au demarat verificări şi au reuşit să o identifice pe tânără. Este vorba despre o persoană majoră, care are 27 de ani. Din cercetările de până acum nu a rezultat că aceasta ar juca acel joc periculos”, a spus Luminiţa Prodan. 

Surse judiciare au declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că tânăra văzută stând singură în diferite zone din Alba Iulia are 27 de ani şi este din Alba Iulia. Potrivit acestor surse, fata este studentă în Cluj-Napoca şi ar fi ales să stea tăcută şi legată la ochi în zona unor instituţii pentru a protesta faţă de justiţie şi faţă de autorităţi deoarece ar avea mai multe plângeri depuse şi nesoluţionate privind un caz personal în care acuză un profesor de discriminare şi de hărţuire.

"Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

Săptămâna trecută, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

Vineri, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.