Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, luni, că ajutorul Bisericii în ceea ce priveşte informara populaţiei cu privire la vaccin şi vaccinare deja există, fiind realizată o broşură cu informaţii pe care preoţii o popularizează cu toate ocaziile. ”Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat frecvent poziţia favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-COVID”, a transmis Bănescu, precizând că, personal, îi încurajează pe toţi să se informeze din surse sigure şi să ia decizia cea mai bună pentru sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a transmis, luni, o reacţie în legătură cu implicarea cultelor religioase, a Bisericii, în actul de informare a credincioşilor referitor la vaccin şi vaccinare: ”Ajutorul Bisericii există şi se (va) traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Aşa au fost şi sunt îndemnaţi, inclusiv de Patriarhia Română”.

Potrivit acestuia, ”clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea „gratuită, sigură şi voluntară”, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România”.

”Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor. Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat şi a reiterat frecvent poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-Covid”, a mai transmis reprezentatul Patriarhiei.

Vasile Bănescu a precizat că s-a vaccinat, considerând că este cea mai bună ecizie pe care o poate lua pentru sănătatea sa.

”Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută şi majoră care ţine nu doar de sănătatea personală, ci şi de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă, a mai declarant Bănescu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, referindu-se la campania de vaccinare anti-COVID, că sunt două luni foarte importante aprilie şi mai, estimând că la finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane.

El a aprecizat că este necesară o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Şeful Guvernului a subliniat şi că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică lucrurile s-au stabilizat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.