Peste 211.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară, în ultimele 24 de ore, valorile de trafic fiind cu aproximativ 68% mai ridicate faţă de o zi normală, când în medie trec graniţa 125.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, peste 211.000 de persoane şi 55.000 de autovehicule au tranzitat punctele de trecere a frontierei pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară, în ultimele 24 de ore.

”Dacă într-o zi normală tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de mijloace de transport, în ultimele 24 de ore valorile de trafic au fost mai mari cu aproximativ 68%”, arată Poliţia de Frontieră.

Personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor a fost suplimentat, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi angajaţi de la aparatele centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Astfel, în această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontieră.

Poliţiştii reamintesc că accesând aplicaţia on-line ”Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, pot fi vizualizate punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Poliţiştii de frontieră au constatat în punctele de trecere şi la “frontiera verde” 57 fapte ilegale (35 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini, valoarea amenzilor ridicându-se la aproximativ 11.200 de lei. De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate ce urmau să fie introduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 205.000 lei, iar 17 cetăţeni străini nu au fost lăsaţi să intre în ţară pentru că nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Totodată, nu s-a permis ieşirea din ţară a 21 cetăţeni români.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.