Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele existente la acest moment arată că vaccinurile anti-COVID-19 imunizează inclusiv în ceea ce priveşte tulpina virusului care a apărut în Marea Britanie şi care a fost confirmată la mai mulţi pacienţi şi în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La acest moment datele sunt cât se poate de bune şi anume eficacitatea acestor vaccinuri este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie şi care, din păcate, vedem este emergentă şi în România. Ca atare, a fost un motiv pentru care noi ne-am dorit accelerarea campaniei de vaccinare şi creşterea numărului de persoane vaccinate zilnic, tocmai pentru a asigura protejarea unui număr cât mai mare de persoane într-un interval cât mai scurt de timp”, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că din cauză că nu există certitudinea datelor la care sosesc noile tranşe de vaccin, nu au fost deschise alte sloturi pentru programare, în condiţiile în care până pe data de 14 aprilie s-au ocupat „aproape toate sloturile disponibile”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La patru persoane din România a fost confirmată noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.