Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Cinci pacienţi au fost transferaţi - 1 pacient la Spitalul ”Victor Babeş”, 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan), 2 pacienţi la Spitalul Bagdasar Arseni, 1 pacient la Floreasca. Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale, explică DSU, care susţine că reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Cazul este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, despre situaţia de la Spitalul Victor Babeş: Personalul a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor / Reprezentantul firmei distribuitoare a refuzat să intre deşi i s-a asigurat echipamen
CITEȘTE ȘI Decesul pacienţilor din unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti, anchetat de poliţişti şi procurori
CITEȘTE ȘI Nicuşor Dan: În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3

UPDATE: ”Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, MInisterul Sănătăţii. 

FOTO; Inquam Photos / George Calin
FOTO; Inquam Photos / George Calin

Sursa citată a precizat că cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse medicale, trei pacienţi în stare gravă, internaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, au murit, după o pană de oxigen.

Alţi cinci pacienţi care erau internaţi în unitatea mobilă au fost transferaţi la alte spitale.

Deocamdată, autorităţile nu au transmis în ce condiţii a apărut pana de oxigen.

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat, a anunţat sâmbătă că terapia intensivă mobilă din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.